Veelgestelde vragen over HAG bureaustoelen

 1. Welke soort wieltje kies ik voor mijn bureaustoel?
 2. Hoe een gaslift vervangen?
 3. Hoe kies ik de juiste gaslift?
 4. Informatie over de optie armsteunen bij een HÅG H03.
 5. Meer info over de kleuren van de stervoet
 6. Reparatie HAG Futu probleem knop zitdiepte
 7. Welke stoffen en kleuren zijn mogelijk?

1. Welke soort wieltje kies ik voor mijn bureaustoel?

Wielen voor harde vloer
Wielen voor harde vloer zijn geschikt voor stenen vloer, linoleum, parket, kurk,... Je herkent de wieltjes aan de grijze rand. Het wieltje heeft een zachte buitenkant. Daarom spreekt men ook van zachte wielen voor harde vloer.

Wielen voor tapijt
Wielen voor zachte vloer zijn geschikt voor tapijt. Het wieltje heeft een volledig zwarte kleur. Het wieltje heeft een harde buitenkant om makkelijk op tapijt te kunnen rollen.

Kan ik achteraf nog van wieltjes veranderen
De wieltjes kunnen makkelijk uit de stervoet weggenomen worden. Bij defect onder garantie kan een nieuw wieltje toegestuurd worden. De wieltjes van HÅG en RH kunnen ook als los onderdeel aangekocht worden op onze website.
wielen tapijt wielen harde vloer

2.

3. Hoe een gaslift vervangen?

Er zijn 2 manieren om een gaslift te vervangen bij een HAG of RH stoel: met een speciale tool dat onze techniekers gebruiken of volgens een alternatieve manier Do-It-Yourself. We tonen u beide manieren.

Mogelijkheid 1: de Do-It-Yourself manier om de lift te vervangen


Met deze demontage wijze hebt u geen speciaal gereedschap nodig om de gaslift te vervangen. Daarvoor heeft u enkel een hamer, houten plankje en een stukje tape nodig. Als de lift niet extreem vast zit, dan werkt dit prima. Bekijk zorgvuldig onderstaande video die u uitlegt hoe dit best kan gebeuren.

Opgelet: Het vervangen door uzelf met de instructievideo gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. U kan de stoel natuurlijk steeds naar ons repair center terugsturen.Mogelijkheid 2: met de special tool om gasliften te vervangen


Indien u de speciale demontage tool gebruikt, dan moet deze natuurlijk eerst toegestuurd worden. En moet u de tool ook weer terugsturen. Bekijk zorgvuldig onderstaande video die u uitlegt hoe dit best kan gebeuren.

Opgelet: Het vervangen door uzelf met de instructievideo gebeurt op eigen verantwoordelijkheid. U kan de stoel natuurlijk steeds naar ons repair center terugsturen.4. Hoe kies ik de juiste gaslift?

Het kiezen van de juiste gaslift voor je bureaustoel is erg belangrijk. Het is cruciaal voor een goede zithouding. Vermijd medische klachten zoals pols, nek-of rugklachten en kies de juiste gaslift dankzij onderstaand stappenplan.

Stap 1: Je ideale zithoogte bepalen

De keuze van de juiste gaslift wordt bepaald door je (ideale) zithoogte. De eerste stap is het bepalen van je ideale zithoogte. Hiervoor maken we onderscheid tussen een vaste tafel (niet in hoogte verstelbaar) en een verstelbare (zit-sta) tafel.

1.1 Aan een vaste tafel
1.2 Aan een verstelbare (zit-sta) tafel

1.1 Zithoogte bepalen aan een vaste tafel

Zit je aan een vaste tafel? Schuif dan met je stoel aan de tafel en leg je armen soepel, onder een hoek van 90° op je bureau of werkvlak.

Belangrijke aandachtspunten voor een goede zithouding:

 • Je armen liggen soepel onder een hoek van 90° op je bureau of werkvlak. De armleggers staan op dezelfde hoogte als de tafel.
 • Je knieën staan een beetje lager dan je bekken (open heuphoek ≥ 100°)
 • Je voeten staan plat op de grond
 • Je hebt voldoende ruimte tussen je knieholte en de zitting van de stoel (> 4 vingers)
Ergonomio-juiste-zithouding-2
Mogelijke obstakels?
Ergonomio-obstakels-vaste-tafel
Je armen liggen soepel onder een hoek van 90° op het werkblad, maar je kan je voeten niet meer plat op de grond zetten?

Je bureau is te hoog. Je kiest best voor een bureau dat in hoogte instelbaar is. Of je kiest voor een voetensteun of voetenring.


Ontdek hier onze voetenbankjes of Zit-sta tafel
Ergonomio-obstakels-vaste-tafel-benen
Je armen liggen soepel onder een hoek van 90° op het werkblad, maar bovenbenen en bovenlichaam vormen een hoek die kleiner is dan 90° ?

Je bureau is te laag. Je kiest best voor een bureau dat in hoogte instelbaar is. Of je plaatst blokjes onder de poten van je bureau om ze zo te verhogen.


Ontdek hier onze zit-sta tafel

1.2 Zithoogte bepalen aan een verstelbare (zit-sta) tafel

Zit je aan een verstelbare zit-sta tafel? Super! Dit geeft je de mogelijkheid om écht de beste zithouding aan te nemen.

Ga in de open ruimte op je bureaustoel zitten en zorg ervoor dat je bekken hoger komen dan je knieën. De hoek tussen de benen en rug is dan ≥ 100°. Dit wordt ook wel de open heuphoek genoemd. De voeten staan plat op de grond.

Plaats je armleuningen op ellebooghoogte. De schouders zijn ontspannen en je ellebogen rusten onder een hoek van 90° op je armleuningen. Breng nu je werkblad op dezelfde hoogte als je armleuningen. Hierdoor staan je armleuningen in het verlengde van het werkblad. Dit is ook meteen je werkbladhoogte.

Belangrijke aandachtspunten voor een goede zithouding:

 • Je armen liggen soepel onder een hoek van 90° op je bureau of werkvlak. De armleggers staan op dezelfde hoogte als de tafel.
 • Je knieën staan een beetje lager dan je bekken (open heuphoek ≥ 100°)
 • Je voeten staan plat op de grond
 • Je hebt voldoende ruimte tussen je knieholte en de zitting van de stoel (> 4 vingers)
Ergonomio-juiste-zithouding-2

Stap 2: Meet je zithoogte terwijl je op de stoel zit

Ergonomio-zithoogte-meten
Meet je zithoogte. Terwijl je op de stoel zit meet je de afstand van de grond tot de bovenkant van de zitting. Dit is je zithoogte. Schrijf je zithoogte op.

Stap 3: Kies nu de juiste gaslift

Het hoogtebereik per stoel en gaslift wordt met de minimale en maximale zithoogtes voor elk type bij ieder product op onze website vermeld. Je zithoogte dient binnen het bereik van de gaslift te vallen.

Houd er rekening mee dat het zithoogtebereik van de gasliften van onze leveranciers gemeten wordt in het midden van de zitting en met een belasting van +/- 60 kg. Daarom is het belangrijk om je zithoogte in stap 2 te meten terwijl je op de stoel zit.

Voorbeeld:

Je meet een zithoogte van 53 cm en wenst een HÅG Capisco 8106 aan te kopen.
De tabel geeft volgend zithoogtebereik aan per gaslift:

Gaslift 150mm: 408 – 540 mm
Gaslift 200mm: 470 – 655 mm
Gaslift 265mm: 555 – 810 mm

Je kiest dan voor de gaslift van 200 mm. Deze heeft de grootste variatie binnen het bereik. Bij de gaslift van 150 mm zit je bijna op het maximumbereik.

Opgelet: het zithoogtebereik kan per stoel licht afwijken van het aangegeven bereik. Houd er dus rekening mee dat je de gaslift kiest waarmee je de meeste marge hebt. Zo maak je altijd de juiste keuze.

Heb je toch niet de juiste lift gekozen?

Geen probleem. Mocht de lift niet de juiste keuze zijn, dan kan deze omgewisseld worden als hij onbeschadigd is. De garantie van de lift is 10 jaar. Ergonomio heeft steeds liften van HÅG en RH op voorraad voor een snelle service. Liften van Interstuhl en Score zijn beschikbaar op aanvraag.

Advies nodig?

Onze productspecialisten staan voor u klaar.
Bel ons, laat u bellen of stuur een bericht.

Wij bellen u terug

Terug

Een antwoord via email

Terug

5. Informatie over de optie armsteunen bij een HÅG H03.

Armsteunen voor een HÅG H03.


De armleggers voor een HÅG H03 zijn in hoogte verstelbaar door een draaiknop. Het bovenvlak is van kunststof en voelt zacht aan. De vorm is voldoende kort. Zo kan u dicht aan uw werkvlak aansluiten. Deze set armsteunen is alleen toepasbaar op de HÅG H03 versies. Er is slechts 1 type armsteun verkrijgbaar voor de HÅG H03. De aankoopprijs is voor een set (dus 2 armleggers).Waarom u best kiest voor de optie armleggers bij een HÅG H03?

Voor administratief werk kan u de armen soepel onder een hoek van 90° op het werkvlak laten rusten. Armleggers vormen het verlengde van uw werkvlak. Daardoor worden uw polsen en armen correct ondersteund. Zo ontlast u ook de nek en de schouders. Stel ze juist in voor een optimaal resultaat.Zit u vaak naar achter geleund tijdens besprekingen, telefoongesprekken of monitoring? Dan zijn armleggers noodzakelijk om uw armen te ondersteunen. Kies dan zeker voor de optie armleggers.6. Meer info over de kleuren van de stervoet

Welke kleuren zijn standaard beschikbaar voor de metalen stervoet?
Het aluminium van de stervoet voor een HAG bureaustoel wordt standaard gelakt in een zwarte- of een zilver-grijze kleur.
De lift en de frame onderdelen zullen dezelfde kleur hebben als de stervoet. De lak heeft een satijn uitzicht.

De stervoet in gepolijste aluminium.
U kan ook kiezen voor een versie in gepolijst aluminium. De stervoet is dan niet gelakt maar het metaal wordt gepolijst. Het heeft een licht blinkende aluminium look. Het geeft de bureaustoel een exclusiever uitzicht. Deze optie heeft een meerkost. Bij deze optie moet u de keuze maken of de overige onderdelen (frame + lift) zwart of zilver-grijs gelakt zijn.
Refine Footbase standard Refine Footbase Polished

7. Reparatie HAG Futu probleem knop zitdiepte

8. Welke stoffen en kleuren zijn mogelijk?

Hag heeft een breed gamma aan standaard kleuren en stoffen. Op aanvraag kunnen ook speciale kleuren en stoffen geleverd worden. U kan een beschrijving van elke stof en kleur vinden in de
stoffenrubriek onder het menu info. (klik hier)